Studenttalk | 01 mei 2020

StudentTalk - Thijs en Marieke

Hoi Thijs en Marieke! Hoe gaat het met jullie in deze uitdagende tijd?

Gelukkig gaat alles goed! En we kunnen nog steeds bij de Vijverhof werken. Hierdoor is er niet veel veranderd in de wekelijkse routine.

Kun je meer vertellen over waar je werkt en welke werkzaamheden jullie verrichten?

De Vijverhof is een zorginstelling (bejaardentehuis) in Capelle aan den IJssel. Hier wonen ouderen die extra hulp nodig hebben in aanleunwoningen of in de Vijverhof zelf (1e,2e,3e of 4e etage). Wij werken hier bij de huishouding. Dit houdt in dat wij bezig zijn met het schoonmaken van de kamers/woningen van de ouderen.

Wat is er veranderd op jullie werk sinds de uitbraak van COVID-19?

Door het coronavirus mogen ouderen helaas geen bezoek meer ontvangen. Ook zijn de gemeenschappelijke ruimtes dicht. Hierdoor ervaren de ouderen veel eenzaamheid. Door langs te gaan bij de ouderen om schoon te maken maar ook om een gezellig praatje te houden, is die eenzaamheid minder.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Een werkdag duurt meestal van 8:30 tot 15:00. Als wij de bij de Vijverhof in de ochtend aankomen, horen we van onze leidinggevende op welke afdeling wij die dag gaan schoonmaken. Dit kan de 1e,2e ,3e of 4e etage zijn maar ook de aanleunwoningen. Wanneer je werkt op één van de etages in de Vijverhof, hoor je daar ter plekke van de vaste medewerker welke kamers je gaat schoonmaken. Als je op de aanleunwoningen staat ingepland, bezoek je meestal 3 cliënten op een dag. Hier drink je met de bewoner vaak eerst een kop koffie of thee en maak je een babbeltje. Je hebt dan voor een woning 2 uur de tijd. Dit is meer dan genoeg. Door deze afwisselingen in woningen of etages is geen een dag hetzelfde!

Wat zijn jullie plannen voor de komende periode?

Thijs is op zoek naar een hbo-studie dus die is daar vooral mee bezig. In de tussentijd blijft hij gewoon bij de Vijverhof werken.
Marieke is momenteel aan het afstuderen voor de studie Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek. Marieke: ‘Ik ben van plan af en toe nog te werken in de Vijverhof. Dat is ook precies waarom ik voor Youbahn heb gekozen; ik bepaal zelf wanneer en hoeveel ik ga werken.’

Hebben jullie tips voor andere studenten die op dit moment werken of werk zoeken?

Zoek werk in de sectoren waar nu extra mensen nodig zijn. Bijvoorbeeld bezorgdiensten maar ook in de zorg zal extra hulp altijd welkom zijn!