Persbericht | 19 mei 2021

Youbahn biedt helpende hand na uitstroom 90.000 horecamedewerkers

Rotterdam, 19 mei 2021 – De Nederlandse horeca heeft een extreem uitdagende tijd achter de rug. Nu de terrassen weer open zijn, is de vraag naar horecapersoneel flink gegroeid nadat 90.000 horecamedewerkers* de sector uit zijn gestroomd. Om de horeca te helpen biedt Youbahn aan horecaondernemers 30 dagen gratis gebruik van het uitzendplatform. Zo betaalt de ondernemer alleen de loonkosten van de ingehuurde medewerker en zijn er geen extra servicekosten aan verbonden. Op deze manier hoopt Youbahn een klein steentje bij te dragen

* Dat stelt FNV Horeca op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Uit onderzoek, uitgevoerd door Youbahn, is gebleken dat er dankzij de coronacrisis meer behoefte is aan flexibel personeel. Dankzij flexibel personeel kan een ondernemer makkelijker lastminute op- en afschalen zonder aan hoge vaste personeelslasten vast te zitten. Wanneer er bijvoorbeeld nieuwe maatregelen afgekondigd worden die de horeca beperken, hoeft de horecaondernemer geen lonen door te betalen. En bij onverwachts mooi weer, is het zelfs mogelijk om op de dag zelf nog extra personeel in te zetten.

Flexpool voor CoffeeConcepts in Amsterdam
Daarom is Youbahn deze maand een grootschalige campagne richting horecaondernemers, onder andere in Amsterdam, gestart waarbij de eerste 30 dagen geen platformkosten worden gerekend. Op deze manier kan de horeca zonder extra kosten, eenvoudig personeel opschalen en een pool van favoriete flexkrachten opbouwen. Horecaondernemers kunnen voor het invullen van diensten kiezen uit beschikbare krachten, veelal studenten, uit hun regio en selecteren op basis van ratings van eerdere opdrachtgevers. Eén van de eerste ondernemers die van de actie gebruikmaakt is CoffeeConcepts in Amsterdam.

'Via Youbahn kan ik 24/7 flexkrachten vinden. Ik verwacht de komende periode het uitzendplatform ook vaak in de zetten voor piek- en ziekmomenten. Omdat ik flexkrachten kan kiezen op basis van ratings, blijf ik zelf in controle over wie er komt werken, ideaal.' - Fabienne Bouland, eigenaar van CoffeeConcepts.

‘De horeca heeft een verschrikkelijk lastige tijd achter de rug en kampen nog steeds met grote uitdagingen dankzij alle beperkende maatregelen. Door de horecaondernemers gratis gebruik te laten maken van ons uitzendplatform, willen wij een klein steentje bijdragen. We hopen hiermee natuurlijk dat veel ondernemers ervaren hoe prettig het is om goed flexibel personeel in te zetten, met behulp van ons uitzendplatform.’- Ard Huininga, directeur van Youbahn.

Lees meer

Shutterstock 1743865868

Persbericht | 24 nov 2020

Youbahn lanceert nieuw uitzendplatform voor studenten

Uitzendplatform Youbahn heeft een geheel nieuw platform gelanceerd. Youbahn is sinds 2016 een uitzendbureau voor studenten en presenteerde dit voorjaar een geheel nieuwe branding.

Shutterstock 314848460

Persbericht | 08 okt 2020

76% van de studenten werkt door coronacrisis in andere sector

De coronacrisis is van grote invloed op de bijverdiensten van 79% van de studenten. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1.000, in de randstad, ingeschreven studenten bij uitzendplatform Youbahn.

Vrouw in ziekenhuis 1

Persbericht | 20 mrt 2020

Meerderheid studenten bereid bij te springen in zorg en distributie

Een groot deel van de studenten in de randstad is bereid om bij te springen waar nodig ten tijde van de coronacrisis.