Blog | 11 okt 2021

“Binnen een paar uur had ik al een ervaren Youbahner die de shift wilde oppakken.”

In juni 2021 startte Hotel V – The Lobby, een viersterrenhotel in Amsterdam, haar samenwerking met ons. Door een tekort aan personeel, werden de vacatures voor afwasser steeds lastiger te vervullen. We vroegen Jeroen van Spall van Hotel V – The Lobby over zijn ervaringen met ons platform.Kan je wat over Hotel V – The Lobby vertellen?
“Hotel V – The Lobby is een viersterrenhotel in Amsterdam en ligt gelegen op een rustige locatie in Amsterdam-Oost. In ons hotel vind je een lekkere loungehoek, een groot bar-café en een ruim opgezet restaurant. We staan voor goed eten, mooi drinken en onverdunde gezelligheid. De sfeer is gemoedelijk, gezellig en een tikje rebels. Verder bieden we ruim 50 zorgvuldig gekozen wijnen aan per glas.”

Waarom zijn jullie gaan samenwerken met Youbahn?
“We hadden à la minute een afwasser nodig door een ziekmelding van onze eigen afwasser. Omdat onze eigen flexpool niet beschikbaar was, heb ik direct een shift geplaatst op het platform van Youbahn. Een paar weken daarvoor was ik toevallig gebeld door Youbahn, maar toen zat ik nog goed in m’n personeel. Vandaar dat ik nu dus direct een shift online plaatste, en ik had dezelfde avond nog een afwasser in de keuken staan.”

Wat bevalt jullie zo goed aan ons platform?
“Het uitzendplatform is 24/7 te gebruiken. Als ik te maken heb met ziek- of piekmomenten, kan ik direct een shift online plaatsen. Het systeem is goed bedacht: je plaatst een shift en kiest uit alle reacties – op basis van beoordelingen en werkervaring - de beste Youbahner. Zelfs als je voor een langere periode mensen nodig hebt, kan je dit in een paar klikken online zetten. Vaak zie je dan ook direct dat een Youbahner op meerdere of alle shifts reageert. We hebben hiervoor ook met andere ZZP-platformen gewerkt, maar aangezien het werk in de keuken is, is het toch fijn als iemand gewoon verzekerd is!”

Bijna al jullie shifts zijn vervuld. Hoe denk je dat dat komt?
“We proberen de shifts altijd zo snel mogelijk online te zetten. Op die manier hebben de Youbahners de tijd om te reageren en kunnen wij de beste Youbahner selecteren. Daarnaast hebben we een leuk en hecht team in de keuken. We zien dat Youbahners vaker bij ons terugkomen als ze een keer geweest zijn. Inmiddels hebben we ook automatisch accepteren aanstaan wanneer we nieuwe shifts plaatsen. Op die manier worden Youbahners uit onze flexpool automatisch geaccepteerd.”

Zou je ons platform aanraden aan anderen?
“Zeker. Het platform is heel praktisch en makkelijk in gebruik. Doordat je inzicht hebt in de beoordelingen en werkervaring, zie je direct wie de beste persoon is voor de shift. In eerste instantie gebruikte ik het platform vooral voor piek- en ziekmomenten. Ik weet inmiddels hoe ik het platform ook optimaal kan inzetten voor langere periodes, bijvoorbeeld als mijn vaste afwasser op vakantie is, ideaal.”

Lees meer

Zwembad Groenoord

Blog | 14 mrt 2022

“99% van mijn shifts wordt vervuld door een groep van enthousiaste Youbahners.”

Met een paar shifts online als pilot ging Optisport Schiedam van start. Dat beviel zo goed dat ze Youbahn gebruikt voor haar flexibele schil. We vroegen Jeannette Habermehl, horecamanager bij Optisport Schiedam, naar haar ervaringen met het platform.

DSC02620

Blog | 10 jan 2022

Met deze 3 tips accepteer je de beste Youbahner voor je shift

Yes! De reacties op je shift blijven binnenstromen. Heel leuk, maar je hebt nu een luxeprobleem want welke Youbahner ga je accepteren? Wij geven je 3 tips om deze keuze een stuk makkelijker te maken.

Blog

Blog | 26 mei 2021

5x hoe je met een aantrekkelijk profiel sneller wordt gekozen voor een shift

Je mag jezelf een echte Youbahner noemen want je kan nu reageren op de meest relaxte shifts. Krijg je die shift maar niet te pakken? Hè balen, je had toch best een leuke motivatie geschreven. Welke punten op je checklist missen er dan nog? Met deze tips maak je een profiel die on -point is. Zo maak je meer kans op die toffe shifts.