Algemeen | 14 mei 2020

Update 03-06-2020: corona-uitkering voor flexmedewerkers

De update van rijksoverheid.nl vind je hier: https://nos.nl/artikel/2336053-meer-flexwerkers-komen-in-aanmerking-voor-corona-uitkering.html

Meer flexwerkers komen in aanmerking voor corona-uitkering

Meer flexwerkers die door de coronacrisis geen werk meer hebben, kunnen een uitkering krijgen. Maar het bedrag wordt lager.

Volgens de oorspronkelijke plannen van het kabinet moesten de betrokkenen kunnen aantonen dat ze in de maand februari 500 euro of meer hadden verdiend. De Tweede Kamer vond dat 'drempelbedrag' te hoog, omdat veel flexwerkers niet aan 500 euro kwamen.

Minister Koolmees schrijft nu aan de Kamer dat hij de drempel verlaagt naar 400 euro, zodat een grotere groep van de regeling kan profiteren. De verwachting is dat zo bijvoorbeeld meer studenten voor een uitkering in aanmerking komen.

Uitkering gaat van 600 naar 550 euro

De hoogte van de uitkering zou eerst 600 euro per maand worden (drie maanden lang), maar Koolmees verandert dat in 550 euro. "Deze hoogte sluit beter aan bij het drempelbedrag van 400 euro en zorgt ervoor dat er niet een te grote groep ontstaat die een hogere tegemoetkoming krijgt dan men voorheen zelf verdiende", schrijft de minister aan de Kamer.

Het is de bedoeling dat het UWV vanaf 22 juni aanvragen voor de uitkering in behandeling kan nemen.


Lees meer

Versie1 small

Algemeen | 29 jun 2020

Wat is een flexibele schil en waarom dit gunstig is voor jouw bedrijf?

Werken met een flexibele schil betekent dat je naast je vaste medewerkers, ook gebruik maakt van uitzendkrachten op de momenten dat dit nodig is. Denk bijvoorbeeld aan seizoensgebonden drukte of het verwerken van grote orders. Youbahn richt zich dan ook specifiek op branches waarbij dit vaak het geval is, zoals horeca & evenementen, hospitality & promotie, housekeeping, delivery & logistiek, klantenservice & callcenter, food & productie, en retail.