Head of Finance & Data

Ben jij toe aan een financieel eindverantwoordelijke positie en vind je het leuk om te werken in een klein en gedreven team? Vind je het leuk om in een hard groeiende, innovatieve en dynamische ‘tech’ scale-up organisatie te werken? Dan zijn we op zoek naar jou!

De Organisatie
Youbahn is het eerste uitzendplatform van Nederland gericht op flexibel werk. We zijn een energiek, jong en snelgroeiend bedrijf dat in de transitie zit van start-up naar scale-up. Via ons platform werken dagelijks honderden Youbahners bij verschillende opdrachtgevers. Dat het uitzendplatform een succes is, is gebleken. In 2022 verwachten we de omzet te verdrievoudigen!

Youbahn is onderdeel van ADG, Met 42.000+ medewerkers is ADG een van de grootste private werkgevers van Nederland. Vanwege de groeiambitie is het noodzakelijk dat finance en data-afdeling een meer professionele en permanente invulling krijgt. De afgelopen jaren is de finance functie ad interim ingevuld en opgestart. In deze nieuwe positie krijg je dan ook de kans om je team volledig op te bouwen.

De rol
De Head of Finance & Data rapporteert direct aan de CEO en maakt onderdeel uit van het managementteam. Het managementteam bestaat momenteel uit de CEO, Head of Sales, Head of Marketing en Head of Tech. Daarnaast stem je financieel strategische onderwerpen ook af met de CFO van onze moederorganisatie ADG. De Head of Finance & Data is ook verantwoordelijk voor het uitdragen van de filosofie van ADG in zowel gedragingen, beleid als professionaliteit.

De Head of Finance & Data fungeert als proactieve sparringpartner voor de CEO en ondersteunt hem op het gebied van Finance, Data en M&A. In de functie van Head of Finance & Data ben je eindverantwoordelijk voor finance & control en de afstemming daarover met interne en externe stakeholders. Daarnaast ben verantwoordelijk voor het opbouwen en het verder ontwikkelen van het finance & data team. Alle financieel operationele taken zijn of worden geautomatiseerd of geoutsourced, dus je besteedt vrijwel al je tijd aan hoogwaardige rapportage, analyse en controlewerkzaamheden.

Het aanscherpen van KPI’s en business intelligence is een belangrijk onderdeel van je functie. De ambitie van het finance & data team ligt op ‘champions league’ niveau! Kortom, het verder ontwikkelen, ontwerpen en uitrollen van business control & business intelligence processen in de bestaande organisatie is 1 van de speerpunten in deze positie.

Taken & Verantwoordelijkheden

    Het zorgen voor een gedegen planning, aansturing en communicatie richting interne en externe stakeholders, waarbij de belangrijkste projecten zijn:
    - Opzetten & verder ontwikkelen Business Control (forecasting, analyses, etc.
    - Opzetten & verder ontwikkelen van Business Intelligence;
    Opbouwen, leidinggeven en verder ontwikkelen van het finance & data team (ca. 3 à 4 fte);Het opzetten, implementeren en verder ontwikkelen van een consistente en kwalitatief hoogwaardige rapportage, analyse en sturing welke ook als maatstaf voor de nog te acquireren organisaties gaat gelden. Opstellen en analyseren van 4-wekelijkse rapportages volgens strakke deadlines;Deelnemen in ‘acquisitie’ (M&A) en bijbehorende integratie trajecten. En de bijbehorende afstemming met diverse interne en externe stakeholders; Het verder ontwikkelen en opbouwen van diverse data-analyses en dashboards;Je werkt met verschillende leden van het managementteam samen om rapportage en analyse behoeften vast te stellen;Je hebt daarbij een signalerende rol: je geeft management en medewerkers gevraagd en ongevraagd advies op basis van trends en resultaten die in de data zichtbaar zijn;Je bent verantwoordelijk voor continue optimalisatie van de managementrapportages en het vergroten van de hiervoor beschikbare data;Verantwoordelijk voor het neerzetten van een strakke accounting organisatie (jaarrekening traject begeleiden, etc.). Ervoor zorgdragen dat alle transacties tijdig worden verwerkt door het team, dusdanig dat er volgens de afgesproken planning op 4-wekelijkse basis kan worden afgesloten. Maar ook dat bijvoorbeeld betalingen tijdig worden klaargezet en opvolging van openstaande debiteuren;Het verder ontwikkelen en opbouwen van diverse data-analyses en dashboards;Voorbereiden jaarbudget op basis van input vanuit (meer)jaarplan. Elke 4 weken bijstellen van verwachting einde jaar (latest estimate) vanuit een vaste planning en hierover afstemmen met stakeholders;Opzetten en bepalen van KPI’s en verder uitrollen van Power BI dashboards;Budgetbewaking en tijdige signalering van afwijkingen;Zorgdragen dat relevante wetgeving en afgesloten contracten gekend zijn en dat deze worden nageleefd.

Gewenst kandidaat profiel

    WO werk- en denkniveau (richting bedrijfseconomie);Betreft mooie exit positie voor kandidaat die werkzaam is in Accountancy (audit, transaction services, etc) en/of enige jaren werkervaring binnen vergelijkbare functie;Ervaring met rapporteren aan professionele moedermaatschappij;Kennis van Office 365, PowerBI, AFAS Fin/HRM; Ervaring met uitzendsystemen is een pré maar geen must;Ervaring met het toepassen van planning en control cycli;Communicatief sterk, zowel schriftelijk als mondeling;Accuraat, efficiënt en kan goed samenwerken;Helikopterview als ook oog voor detail;Energiek, proactief, besluitvaardig en flexibel;Proactief, kort op de bal en meedenkend;Affiniteit met het werken in een ’tech’ scale-up omgeving.

Salarisindicatie

Marktconform

Locatie

Flexibel (hoofdkantoor gevestigd in Rotterdam, op korte termijn zal er ook een nieuwe ‘hub’ in Amsterdam geopend worden). Thuiswerken (maximaal 2 dagen) behoort tot de mogelijkheden.

Interesse?

Neem contact op met Tom van Geel via tomvangeel@xanthic.nl of +31 (0)6 29 045 14.