Data analist

Heb je passie voor het door ontwikkelen van data-driven organisatie in een snel veranderende wereld en voldoe je aan onderstaande eisen, wacht dan niet met solliciteren.

Youbahn is hét uitzendplatform waar vraag en aanbod tussen opdrachtgevers (jobs en gigs) worden gematcht met opdrachtnemers, onze Youbahners. Wij focussen ons op studenten en het MKB. Via ons platform bepalen studenten zelf waar, wanneer en hoeveel ze werken. Opdrachtgevers kiezen op basis van aanmeldingen de geschikte Youbahners die het best passen bij de shift. We zijn een jonge, technologische scale-up.

Rol binnen de organisatie

Als Data Analist ga jij het gesprek aan met de business om in detail te achterhalen hoe het team de data kan vertalen. Samen met de manager marketing alsook de directeur inventariseren jullie de behoefte bij de business. Als Data Analist duik je zelf de data in om deze te snappen en te analyseren en mogelijkheden te creëren voor de business. Je maakt hiervan bijvoorbeeld een korte PowerPoint presentatie om de mogelijkheden te laten zien en probeer je ze hiervoor te enthousiasmeren. Samen met de Reporting Specialist worden vervolgens de dashboards gebouwd of aangepast. Youbahn is een data-gedreven organisatie dus veel data kun je inzetten om tot vernieuwende inzichten te komen.


Taken & verantwoordelijkheden

    Sparringpartner voor de business m.b.t. stuurinformatie;Analyseren van data en het creëren van nieuwe inzichten;Maken van een prototype dashboard / mock up;Sparren met de organisatie & managers over verbeteringen en inzichten;Op eigen initiatief de data gebruiken om verbeteringen in de processen en het platform voor te stellen;De organisatie enthousiasmeren met jouw presentaties.


Functie eisen

    Je hebt 3 jaar werkervaring in de rol van informatie analist, BI analist, data analist of vergelijkbaar;Je bent op detail niveau bezig geweest met data en data analyses, je kan de data je eigen maken;Afgeronde HBO/WO opleiding;


Resultaatgebieden

Gegevens verzamelen, indexeren, analyses uitvoeren en weergeven

    Alle systemen en tools zijn gekoppeld aan de data warehouse.Definities voor KPI’s en reporting zijn vastgesteld per afdeling.Er is een data model ontworpen en een reporting laag ontwikkeld.Er is een (gedocumenteerd) proces voor validatie, onderhoud en development van zowel de data in de database als de dashboards in Power Bi.Het MT en personeel van diverse afdelingen worden voorzien van dashboarding die voldoen aan de door MT aangeleverde requirements.Het is mogelijk om een wekelijkse of maandelijkse high level MT/ organisatie update te geven.

Resultaat: Gegevens verzameld en analyses uitgevoerd, zodanig dat op basis hiervan actuele rapportages tijdig en volledig beschikbaar zijn voor de interne opdrachtgevers. Waardoor de diverse stakeholders data-gedreven kunnen werken en betere besluiten kunnen nemen.


Persoonlijke kenmerken

    Analytisch;Comfortabel in een startup cultuur;Communicatief vaardig;Flexibel;Sterk in conceptueel denken.


Ons aanbod

    Toffe werkplek in de van Nelle Fabriek;Goed salaris met bonusregeling;Lekkere koffie;Vele borrels;Een tafelvoetbaltafel waar je andere collega's voor mag uitdagen;Ruimte en budget voor je persoonlijke ontwikkeling;26 vakantiedagen;Reiskosten- en pensioensregeling;Informele werksfeer;Mogelijkheid tot thuiswerken.

Mocht je vragen hebben of vrijblijvend een kopje koffie willen doen reageer dan op deze job of stuur een mail naar a.huininga@youbahn.nl. Wil je direct solliciteren, stuur dan je cv en motivatie naar a.huininga@youbahn.nl.