Business Controller Finance & Data

Ben jij toe aan je volgende carrière stap als Controller en wil je je vooral bezighouden met Finance & Data in een klein en gedreven team? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Youbahn is een innovatief, data gedreven IT platform, gericht op arbeidsbemiddeling. Het is een energiek, uniek, jong en snel groeiend bedrijf, dat momenteel bestaat uit een twintigtal medewerkers, en is continue in beweging. De gekozen multi-label strategie zorgt voor groei, ook in het Finance & Data team.

In de functie van Business Controller Finance & Data ben je samen met het Finance & Data team verantwoordelijk voor de financiële administratie en de afstemming daarover met interne en externe stakeholders. Alle financieel operationele taken zijn of worden geautomatiseerd of geoutsourced, dus je besteedt vrijwel al je tijd aan hoogwaardige rapportage, analyse en controle werkzaamheden. Verder zal het helpen van de organisatie en het aanscherpen van KPI’s en BI dashboards een belangrijke rol spelen. De ambitie van het Finda team ligt op Champions League niveau!

De rol

    Zorgdragen dat alle transacties tijdig worden verwerkt dusdanig dat er volgens de afgesproken planning op 4 wekelijkse basis kan worden afgesloten;Opstellen en analyseren van 4 wekelijkse rapportages volgens strakke deadlines;Dagelijks analyseren en valideren van data en dashboards;Voorbereiden jaarbudget op basis van input vanuit (meer)jaarplan. Elke 4 weken bijstellen van verwachting einde jaar (latest estimate) vanuit een vaste planning en hierover afstemmen met stakeholders;Opzetten en bepalen van KPI’s en verder uitrollen van Power BI dashboards;Zorg dragen dat betalingen tijdig worden klaargezet en opvolging van openstaande debiteuren;Budgetbewaking en tijdige signalering van afwijkingen;Zorgdragen dat relevante wetgeving en afgesloten contracten gekend zijn en dat deze worden nageleefd.Eisen gesteld aan de rol

    HBO of WO opleiding in financiële richting (BE, AA);Enige jaren werkervaring binnen vergelijkbare functie, Big4 achtergrond is een pré;Ervaring met rapporteren aan (corporate) moedermaatschappij;Goede kennis van Office 365, PowerBI, AFAS Fin/HRM en samenwerkingstools (Teams, Slack, etc.). Ervaring met uitzendsystemen is een pré;Ervaring met het toepassen van planning & control cycli;Communicatief sterk, zowel schriftelijk als mondeling (met gevoel voor communiceren met cijfers);Accuraat, efficiënt en kan goed samenwerken;Helikopterview als ook oog voor detail;Energiek, proactief, besluitvaardig en flexibel;Pro actief, kort op de bal en meedenkend;Affiniteit met het werken in een scale up omgeving.

Enthousiast? Mail je motivatie en cv naar Ard via a.huininga@youbahn.nl.