5x tips voor een 5-star rating

Je wilt graag aan de slag als gemotiveerde Youbahner. Met een hoge beoordeling kan jij sneller starten bij jobs. Wat jij daar aan hebt? Direct aan het werk is natuurlijk snel geld verdienen.

Hoe vergroot je de kans dat je als eerste gekozen wordt voor een job? Verzamel goede reviews van opdrachtgevers waar je gewerkt hebt. Na jouw shift krijg jij de kans om de opdrachtgever te beoordelen. De opdrachtgever doet hetzelfde. Je wilt natuurlijk wel die 5 sterren binnenhalen. Hoe meer sterren hoe sneller je wordt aangenomen voor nieuwe jobs of gigs waarop jij reageert.

1. Eerste indruk is essentieel

Schrijf een leuke motivatie wanneer je reageert op een shift. Dit is jouw visitekaartje en ook het eerste wat de opdrachtgever ziet. Vergroot met een originele motivatie de kansen op een 5-star rating als je wordt gekozen voor de shift. Je hoeft hiervoor geen schrijver te zijn. Laat bijvoorbeeld weten wat je skills zijn of welke ervaring je hebt opgedaan.

2. De juiste looks

Trek een passende outfit aan voor de job of gig waarvoor je bent geselecteerd. Ga je aan de slag als logistiek medewerker? Zorg dan voor goede schoenen en makkelijke kleding. Werk jij als administratief medewerker, trek dan je nette blouse uit de kast. Is die eerste ontmoeting met de opdrachtgever goed, dan ga je de eerste werkdag aan het werk met een flinke portie frisse moed.

3. Tijdmanagement

Geen ster met tijden, maar wil je wel die 5-ster rating? Geeft niks, maar calculeer dit goed in. Het managen van tijd zorgt voor een positieve indruk. De opdrachtgever ziet je liever te vroeg dan te laat verschijnen op de werkvloer. Kom daarom 10 minuten voordat je moet starten, dan kan je zelf ook nog even rustig rondkijken en de omgeving verkennen.

4. ‘On fleek’ op de werkvloer

Youbahners die ‘on fleek’ zijn op de werkvloer door hard te werken en respect te tonen krijgen vaker een 5-star rating. Je bent op de hoogte van de regels die er zijn binnen het bedrijf. Je let op je taalgebruik zowel via telefonisch contact als op de werkvloer. Je weet van aanpakken en laat hier geen gras over groeien. En een ding is zeker, je wilt snel geld verdienen.

5. 5-star Youbahner

Yes, heb jij al punten gescoord met de bovenstaande tips? Grote kans dat je 5 sterren ontvangt in je profiel! Ben je niet helemaal tevreden met het aantal sterren dat je hebt ontvangen? De opdrachtgever kan een toelichting toevoegen. Hebben zij dat niet gedaan, dan kan je altijd contact opnemen om er alsnog achter te komen waarom je beoordeeld bent met het aantal sterren in je Youbahn profiel.